Håndværkere og 100 frivillige har skabt en helt ny Ørsted Kro

Kilde: ugeavisen.dk

Nyt handicapvenlig indgangsparti, otte nye toiletter, helt nyt og tre gange så stort køkken, nyt kølerum mm.

Lokale håndværkere og over 100 frivillige har i løbet af seks uger skabt en helt ny Ørsted Kro. Det er fantastisk, hvad der er udrettet. Nyt handicapvenlig indgangsparti, otte nye toiletter, helt nyt og tre gange så stort køkken, nyt kølerum, nyt kloakanlæg, nye el-, vand og varmeinstallationer har bragt den 141 gamle kro helt i top blandt landets kroer. Alt skal være færdigt til på torsdag 9. marts.

- Alt det har slet ikke kunnet lade sig gøre uden de mange frivillige. De har ydet en enestående indsats fra tidlig morgen til sen aften på både hverdage og i weekenderne, siger formanden for Ørsted Kro's Venner, Tove Hjort Jensen.

Hun tilføjer:

- Undervejs er der kommet nye frivillige til, som vi ikke har set før i denne sammenhæng. Frivillig indsats er f.eks. også, at Ørsted Bageri hver dag gratis har leveret fastelavnsboller og andet brød til de arbejdende på kroen og den lokale malerforretning, elforretning og håndværksfirmaerne har leveret materialer til favørpris. En speciel konstruktion er, at de mange lokale håndværkere, der har givet tilbud på hele indgangs- og toiletdelen, også har arbejdet som frivillige - sammen med alle de andre frivillige - med udvidelsen og indretningen af det nye køkken, kølerum, personalefaciliteter, kloakering, isolering m.m. Murermester Jørgen Kusk har koordineret det hele.

- Så udover arbejdsløn og materialeudgifter på 1,2 mill. kr. er der lagt tusindvis af frivillige arbejdstimer på kroen siden 22. januar. Det kan slet ikke gøres op i penge. Uden den enestående frivillige indsats, havde vi slet ikke haft råd, siger formanden for Ørsted Kro A/S, Dag Kristiansen.

Ildsjæle slog til
Så man kan konstatere, at ildsjælene i Ørsted har slået til igen og skabt en kro, der siger spar 2 til andre kroer i hele landet. Glemmes i den forbindelse, skal nemlig ikke, at de samme frivillige tidligere har totalrenoveret den store sal med isolering, nyt varmeanlæg, lofter, belysning og lydanlæg. At kroens baghus er blevet renoveret for 500.000 kr. med bl.a. nye toiletter. Forpagter Janne Simonsen har renoveret værelserne på 1. sal med nye møbler og har sat nye møbler ind i både restaurant og krostue og indrettet gårdhave. Og nu altså indkøbt inventar og maskiner til det nye køkken. Det har nu en kapacitet, som også kan levere mad ud af huset.

Det var i 2013, at 468 borgere købte Ørsted kro på Folkeaktier for 1,1 mill. kr. Siden er der kommet 100 nye aktionærer til, og aktiekapitalen er steget til godt 1, 6 mill. kr.

Ørsted Kro åbner efter den store ombygning fredag 10. marts. Den første private fest er allerede to dage efter. De populære torsdage med tre forskellige slags stegt flæsk starter igen torsdag 16. marts og gammeldags flæskesteg søndag 19. marts. Fredag 24. marts er der åbent hus for alle, der vil se den nye kro. Mere info finder man på på www.oerstedkro.dk.